Няма планирано затваряне на училищата от октомври, категорично, заяви в ефира

...
Няма планирано затваряне на училищата от октомври, категорично, заяви в ефира
Коментари Харесай

Няма планирано затваряне на училищата от октомври, категоричен е Красимир Вълчев

" Няма планувано затваряне на учебните заведения от октомври, изрично ", заяви в ефира наобразователният министър Красимир Вълчев.

" Целта ни е децата да прекарат оптимално в учебно заведение. В предишни години сме имали по 1-2 седмици грипни ваканции, в този момент ще се превключва на отдалечено образование. Нямаме визия каква ще е обстановката, само че се надяваме да не се утежни. Тази образователна година всички ще живеем в една непредвидимост, ограниченията, които сме избрали, плануват да има превключване в електронна среда ", разясни той.

Министърът на образованието увери, че има задоволително учители, които могат да заместват сътрудниците си при нужда. И разяснява условието за носене на маски от децата. 

" Всички страни имат малко или доста отговорности за носене, ние сме избрали допустимо най-либералния режим. Ако се откажем напълно от маските, ще минем на разновидността да затваряме цели учебни заведения ", акцентира Красимир Вълчев.

Той напомни, че рекомендацията е децата да прекарват колкото се може повече време на открито. " Говорим за няколко минути носене на маска, под 10% от цялото време в учебно заведение, и не е толкоз утежняващо. Важното е, че в стаята няма да се изисква носене на маска ", посочи Вълчев.

По думите му всички учебни заведения са се подготвили с маски. Ако някое дете отиде без маска, ще получи такава на място. На детето пък ще му бъде обяснено, че би трябвало да я носи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР